Sat. May 18, 2024
ћирилица /латиница

Сезона гријања продужена због ниских температура

Извор: Филтер

Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву је продужена због ниске температуре ваздуха и погоршања временских прилика, саопштено је из “Топлана” Источно Ново Сарајево.

Према одлуци о општим условима за производњу, испоруку и кориштење енергије дефинисано је да термоенергетска постројења и инсталације даваоца услуге и корисника услуге треба да буду погонски спремни до 15. маја.

Сезона гријања се завршава након што се у претходна три узастопна дана утврди средња дневна температура спољњег ваздуха од +12°C, а према подацима надлежне метеоролошке службе, и то најраније 15. априла наредне године.

“Како је температура у претходном периоду била знатно изнад просјека за овај период године, продужавањем сезоне гријања желимо да корисницима услуга колико је могуће амортизујемо нагло захлађење”, наводи се у саопштењу.

Пратећи временску прогнозу за наредне дане, али и са новим постројењем у “Топланама” које је реконструисано и аутоматизовано могуће је брзо дјеловати на промјене температура.

Како се наводи у саопштењу, одлука о званичном крају текуће сезоне биће донесена накнадно, иако је сезона гријања званично завршена 15. априла.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com