Fri. May 24, 2024
ћирилица /латиница

Сара Ћирковић европска шампионка!

Извор: Агенције

Сара Ћирковић, 19-годишња Братунчанка, Србији је донијела прво злато икада на неком великом такмичењу у сениорској конкуренцији. У категорији до 54 кг, убједљиво је савладала Румунку Лакрамиоару Перијок.

Ношена подршком са трибина хале “Александар Николић” млада представница Србије на Олимпијским играма у Паризу освојила је прво сениорско злато, након што је освајала титуле првака Европе и свијета у омладинској конкуренцији.

Ћирковић је освојила прво злато за Србију на шампионату у Београду.

Сара Ћирковић, српско боксерско чудо од дјетета, је у распону од годину дана покорила и свијет и Европу. Прво је крајем новембра 2022. тријумфовала на Свјетском првенству у Бенидорму и Србији донијела медаљу која се чекала чак 23 године. У новембру 2023. године се окитила златом на Европском првенству млађих сениорки.

У марту ове године била је непобједива на олимпијским квалификацијама у Бусто Арсицију и рутински изборила ОИ у Паризу, а исти ниво одржала је и на Европском првенству у Београду.

Претходно је на ЕП Кристина Нађ Варга, у категорији до 48 кг, поражена у финалу од Рускиње Јулије Чунгалакове и освојила је сребро. 

Српски женски тим освојио је још седам бронзаних медаља, укупно рекордних 11 на шампионату Старог континента.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com