Fri. May 24, 2024
ћирилица /latinica

Po 100 KM za 313 maturanata dvije srednje škole

Foto: Opština Istočno Novo Sarajevo

Izvor: Srna

Načelnici opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Marinko Božović i Jovan Katić dogovorili su danas da sa 100 KM pomognu učenike završnih razreda Srednjoškolskog centra /SŠC/ “Istočna Ilidža” i SŠC “28. juni” da bi se lakše spremili za proslavu mature.

Božović je nakon sastanka rekao novinarima da su zajednički odlučili da učenike završnih razreda nagrade sa 100 KM za nabavku maturskih haljina i odijela.

On je naveo da završne razrede u obje škole pohađa 313 učenika, najviše iz Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva, a da ne bi razdvajali đake koji dolaze iz drugih opština odlučili su da sufinansiraju i njih.

“Cilj nam je da pomognemo srednjoškolcima, našoj budućnosti, djeci koja iz srednje škole izlaze sa velikim znanjem zahvaljujući predanosti nastavnika i profesora i da nastave školovanje na nekom od fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu”, istakao je Božović.

Foto: Opština Istočno Novo Sarajevo

On je naglasio da će ova tradicija biti nastavljena, ali da to neće biti jedina davanja, jer su se opštine uključile u sufinansiranje škola u prirodi za osnovce, za sufinansiranje odlazaka ece na ekskurzije, a i sve što se realizuje kroz pronatalitetnu politiku.

Katić je rekao da je ovo lijepa inicijativa da se pomogne maturantima koji završavaju srednju školu, te naveo da će pomoć od 100 KM sigurno rasteretiti kućni budžet.

“Možda i nije veliki iznos, ali sigurno će značiti učenicima da neko vodi brigu o njima”, istakao je Katić.

Katić je rekao da će zajednički pomoći i sve ugrožene porodice čija djeca trebaju da idu na ekskurziju.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com