Sat. May 18, 2024
ћирилица /латиница

По 100 КМ за 313 матураната двије средње школе

Фото: Општина Источно Ново Сарајево

Извор: Срна

Начелници општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Маринко Божовић и Јован Kатић договорили су данас да са 100 KМ помогну ученике завршних разреда Средњошколског центра /СШЦ/ “Источна Илиџа” и СШЦ “28. јуни” да би се лакше спремили за прославу матуре.

Божовић је након састанка рекао новинарима да су заједнички одлучили да ученике завршних разреда награде са 100 KМ за набавку матурских хаљина и одијела.

Он је навео да завршне разреде у обје школе похађа 313 ученика, највише из Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева, а да не би раздвајали ђаке који долазе из других општина одлучили су да суфинансирају и њих.

“Циљ нам је да помогнемо средњошколцима, нашој будућности, дјеци која из средње школе излазе са великим знањем захваљујући преданости наставника и професора и да наставе школовање на неком од факултета Универзитета у Источном Сарајеву”, истакао је Божовић.

Фото: Општина Источно Ново Сарајево

Он је нагласио да ће ова традиција бити настављена, али да то неће бити једина давања, јер су се општине укључиле у суфинансирање школа у природи за основце, за суфинансирање одлазака еце на екскурзије, а и све што се реализује кроз пронаталитетну политику.

Kатић је рекао да је ово лијепа иницијатива да се помогне матурантима који завршавају средњу школу, те навео да ће помоћ од 100 KМ сигурно растеретити кућни буџет.

“Можда и није велики износ, али сигурно ће значити ученицима да неко води бригу о њима”, истакао је Kатић.

Kатић је рекао да ће заједнички помоћи и све угрожене породице чија дјеца требају да иду на екскурзију.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com