Sat. May 18, 2024
ћирилица /латиница

Почела реализација пројекта “Кулинарска стаза“ вриједног 2,2 милиона евра

Извор: Срна

Градска развојна агенција Источно Сарајево, у партнерству са Сарајевском регионалном развојном агенцијом /СЕРДА/, почела је реализацију активности у оквиру пројекта „Кулинарска стаза“, вриједности 2.274.566 евра.

Пројекат има за циљ унапређење сарадње између туристичких дестинација, услуга, производа и заинтересованих страна у Дунавском региону, објављено је на сајту Градске управе Источно Сарајево.

Овај пројекат ће активно укључити различите циљне групе доприносећи развоју туризма као значајног фактора за удаљене руралне заједнице.

Кључни резултати пројекта укључују дигитални каталог кулинарског наслијеђа, транснационалне кулинарске стазе, заједничке центре за обуку и стратегије за одрживи туризам.

Пројекат „Кулинарска стаза“, који је подржао Интеррег Дунав програм, снажно наглашава етничко и локално кулинарско насљеђе у Дунавском региону, укључујући виноградарство.

Пројектни тимови оба партнера разговарали су о провођењу овог пројекта на подручју БиХ, координацији задатака, синергији и начинима сарадње у заједничким активностима.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com