Fri. May 24, 2024
ћирилица /латиница

Потписан Споразум о стипендирању практичне наставе

Извор: Филтер

Данас је потписан Споразум о стипендирању извођења практичне наставе у школској 2023/2024 између Општине Источно Ново Сарајево, Средње школе “28. jуни” и занатске радње “MHSB” власника Горана Булајића.

Како је саопштено из Општине,  Споразумом је предвиђено стипендирање практичне наставе за три ученика I7 разреда, Средње школе “28. јуни” код послодавца занатске радње “MHSB”.

Практична настава ће трајати три мјесеца, а стипендија ће износити 100 КМ по ученику и исплаћиваће се за три мјесеца до краја ове школске године.

“Ученици ће током трогодишње праксе у занатској радњи “MHSB” стећи неопходна знања и вјештине, а уколико искажу жељу за радом имаће обезбијеђено сигурно запослење у струци”, стоји у саопштењу.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић истакао је да ће Општинска управа обезбиједити стипендије до краја школске године и да ће се оваква пракса наставити и у наредној школској години за ученике дефицитарних занимања.

Катић је захвалио власнику Горану Булајићу и занатској радњи „MHSB“ која се показала као друштвено-одговорна компанија и примила ученике на часове практичне наставе, те изразио наду да ће и друге занатаске радње препознати значај овог програма и омогућити запошљавање младих људи.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com