Sun. May 19, 2024
ћирилица /latinica

Postani turistički vodič u Istočnom Sarajevu

Izvor: Filter

Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo raspisala je Javni poziv za polaganje stručnog ispita za sticanje zvanja turističkog vodiča za područje grada Istočno Sarajevo u ovoj godini.

Kako se navodi u pozivu, pravo polaganja stručnog ispita imaju kandidati koji su državljani Republike Srpske, odnosno BiH, odnosno strani državljani koji posjeduju radnu dozvolu u BiH, imaju najmanje završeno srednje obrazovanje u četverogodišnjem trajanju i aktivno poznaju najmanje jedan strani jezik.

Za učešće na Javnom pozivu kandidat je obavezan da Turističkoj organizaciji grada Istočno Sarajevo dostavi Prijavu za polaganje ispita u psimenoj formi.

“Stručni ispit za turističkog vodiča sastoji se od usmenog, pismenog i praktičnog dijela i polaže se pred Komisijom za polaganje stručnog ispita. Komisija će organizovati teorijsku i praktičnu obuku kandidata, sprovesti ispit i vršiti pismenu provjeru znanja kandidata”, navodi se u pozivu.

Program teorijske obuke traje ukupno 20 časova, a praktična obuka podrazumijeva simulaciju i demonstraciju turističkog vođenja.

Troškove polaganja stručnog ispita snosi JU „Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo“.

Prijave na konkurs za polaganje mogu se dostaviti lično na protokol Turističke organizacije svakog radnog dana ili putem pošte na adresu JU „Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo“, ulica Stjepana Lučića bb Pale, sa naznakom „Prijava na konkurs za polaganje stručnog ispita za turističkog vodiča – NE OTVARATI“.

Rok za podnošenje prijava je 15. maj.

Sve informacije se mogupročitati na sljedećim linkovima:

Javni poziv

Program polaganja

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com