Sat. May 18, 2024
ћирилица /латиница

Постани туристички водич у Источном Сарајеву

Извор: Филтер

Туристичка организација града Источно Сарајево расписала је Јавни позив за полагање стручног испита за стицање звања туристичког водича за подручје града Источно Сарајево у овој години.

Како се наводи у позиву, право полагања стручног испита имају кандидати који су држављани Републике Српске, односно БиХ, односно страни држављани који посједују радну дозволу у БиХ, имају најмање завршено средње образовање у четверогодишњем трајању и активно познају најмање један страни језик.

За учешће на Јавном позиву кандидат је обавезан да Туристичкој организацији града Источно Сарајево достави Пријаву за полагање испита у псименој форми.

“Стручни испит за туристичког водича састоји се од усменог, писменог и практичног дијела и полаже се пред Kомисијом за полагање стручног испита. Комисија ће организовати теоријску и практичну обуку кандидата, спровести испит и вршити писмену провјеру знања кандидата”, наводи се у позиву.

Програм теоријске обуке траје укупно 20 часова, а практична обука подразумијева симулацију и демонстрацију туристичког вођења.

Трошкове полагања стручног испита сноси ЈУ „Туристичка организација града Источно Сарајево“.

Пријаве на конкурс за полагање могу се доставити лично на протокол Туристичке организације сваког радног дана или путем поште на адресу ЈУ „Туристичка организација града Источно Сарајево“, улица Стјепана Лучића бб Пале, са назнаком „Пријава на конкурс за полагање стручног испита за туристичког водича – НЕ ОТВАРАТИ“.

Рок за подношење пријава је 15. мај.

Све информације се могупрочитати на сљедећим линковима:

Јавни позив

Програм полагања

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com