Fri. May 24, 2024
ћирилица /латиница

Позив основцима да постану чланови Црвеног крста

Извор: Срна

Представници Црвеног крста Републике Српске данас су у основним школама “Свети Сава” у Источном Новом Сарајеву и “Петар Петровић Његош” у Источној Илиџи организовали радионице како би упознали младе са покретом и анимирали их да се учлане.
Сарадник за информисање у Црвеном крсту Миљан Рашевић истакао је да предавања по школама организују поводом Недјеље Црвеног крста која се обиљежава од 8. до 15. маја, а њихов циљ је да анимирају младе и позову их да се учлане.

Он је додао да су посјетили школу у Рогатици, планирају да посјете и школе у Сокоцу, Хан Пијеску и Палама, наводећи да ће општинске и градске организације организовати предавања у свим градовима и општинама у Српској.

Професор историје у Основној школи “Свети Сава” Миљан Максимовић каже да дужи низ година у сарадњи са Црвеним крстом организују разна такмичења и предавања како би упознали млађе нараштаје о значају Црвеног крста.

Максимовић сматра да је Црвени крст један од начина како да се млађи нараштаји науче солидарности према другим особама.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com