Fri. May 24, 2024
ћирилица /латиница

Повеља општине Источна Илиџа биће додијељена СШЦ “Источна Илиџа”

Извор: Срна

Скупштине општине Источна Илиџа данас је на посебној сједници одлучила да, поводом Дана и крсне славе општине – Светог Ђорђа, повеља општине буде додијељена Средњошколском центру “Источна Илиџа”.
Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић изјавио је да Средњошколски центар већ 31 годину образује најмлађе становнике који се спремају за даљи живот.

“Средњошколски центар је ризница из које средњошколци излазе са великим знањем и заслужује да му се одужимо, не само кроз будућу изградњу Средњошколског центра, већ и кроз највеће признање општине”, рекао је Божовић након сједнице новинарима.

Он је навео да ће плакете општине добити два љекара из Болнице “Србија” у Источном Сарајеву Сњежана Kешељ и Гордана Јокић, а постхумно ће бити додијељена и доктору Зорици Вујисић.

Захвалнице ће бити додијељење Kултурном клубу “Фронесис”, љекару из Болнице “Србија” Ненаду Шапоњићу и пензионисаним наставницима и професорима из Средњошколског центра “Источна Илиџа”, као и професорима и учитељима основних школа “Јован Дучић”, “Петар Петровић Његош” и “Алекса Шантић”.

Након ове, одржана је и 13 посебна сједница на којој је донесена одлука о преласку Дома здравља Источно Сарајево на трезорски систем пословања.

Божовић је подсјетио да су оснивачи Дома здравља општине Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа и да је било неопходно да, као један од оснивача, дају сагласност на прелазак функционисања Дома здравља на трезор општине Источно Ново Сарајево.

“Да би заштитили интересе наше општине, у споразум смо уградили једну од тачака која дефинише потписивање посебног споразума између ове двије општине у погледу даљег пословања ове здравствене установе у којој би обје општине на солидаран начин требале да учествују у превазилажењу свих проблема”, појаснио је Божовић.

Он је додао да Статут предвиђа да се врши ротација изабраних директора и избор Управног одбора, и да када једна општина има директора, друга има три члана Управног одбора.

Божовић је нагласио да је саставни дио споразума и експертиза која треба да сагледа аспекте функционисања Дома здравља и евентуално донесе одлуку о томе да ли Дом здравља треба да настави у постојећем капацитетима и организационој структури или је оптималније да дође до раздвајања на двије установе.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com