Fri. May 24, 2024
ћирилица /латиница

Паљани помажу у грађевинским радовима на Хиландару

Извор: Срна

Девет чланова Удружења поклоника манастира Хиландар данас је са Пала отпутовало на Свету Гору како би помогли у грађевинским радовима на Хиландару, мјесту духовног уздизања, трајања и вјечности, јединственом центру српске културе, гдје ће боравити 10 дана.

Члан Удружења Игор Иконић рекао је новинарима да њих девет иде на Свету Гору и манастир Хиландар на послушање.

Он је истакао да је част и привилегија добити такву прилику за духовно испуњење и помоћ у радовима братији на манастиру Хиландар.

Иконић, који је и директор Туристичке организације града Источно Сарајево, захвалио је Удружењу што у континуитету раде и организују оваква путовања.

Пут је организовао предсједник Удружења поклоника манастира Хиландар Драган Гатарић, који је истакао да је девет момака отишло да се обогате духовно, али и на послушање.

“Момци прво иду у Солун јер је манастир повратио неке своје посједе и биће око шест дана како би помогли, а након тога одлазе у Хиландар. Сви су спремни”, рекао је Гатарић и додао да ће овакво путовање опет поновити уколико буде потребе за тим.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com