Sat. May 18, 2024
ћирилица /латиница

Пале: Усвојен извјештај о раду начелника

Фото: Општина Пале

Извор: Срна

Одборници Скупштине општине Пале усвојили су данас извјештај о раду начелника и општинске управе за прошлу годину, те одлуку о укључивању у трезорски систем пословања Дома здравља “Стана Томић”.

Начелник општине Пале Бошко Југовић захвалио је свим одборницима који су подржали његов рад и позвао на саборност када је ријеч о интересима ове локалне заједнице и Републике Српске.

Фото: Општина Пале

Kада је у питању прелазак Дома здравља “Стана Томић” на трезорски систем пословање односно на буџет општине, Југовић је рекао да ова здравствена установа послује позитивно.

“Локална заједница ће имати обавезу да прати њено пословање”, рекао је Југовић и додао да је обавеза директора и свих запослених да не праве беспотребне трошкове.

Фото: Општина Пале

Он је навео да је захваљујући добром пословању и преданости свих запослених у Дому здравља “Стана Томић” купљен нови рендген апарат, обезбијеђено возило хитне помоћи путем пројекта Амбасаде Јапана у БиХ, затим набављен ултразвук и друга опрема.

Предсједник Скупштине општине Пале Стефан Стајчић захвалио се одборницима на конструктивним приједлозима.

Он додаје да су одборници усвојили и одређен број иницијатива за измјене регулационих планова на подручју Јахорине.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com