Fri. May 24, 2024
ћирилица /латиница

Пале: Око 300 малишана у дефилеу поводом Дана планете Земље

Извор: Срна

Око 300 малишана од три до шест година прошло је данас улицама Палама носећи креативне шешире, одјећу и слогане поводом обиљежавања Дана планете Земље.

Вања Југовић, директор Дјечијег центра “Бубамара” са Пала, који је организатор манифестације, рекла је новинарима да ова установа традиционално обиљежава Дан планете Земље, те да су малишани на паљанском шеталишту извели перформанс и указали на значај очувања воде, ваздуха и здравља.

“Надамо се да ћемо на овај начин пробудити свијест и скренути пажњу и одраслима да је неопходно повести рачуна о планети Земљи, о екосистему и води коју морамо чувати”, рекла је Југовићева и додала да дјецу у вртићу током цијеле године уче о заштити животне средине.

Југовићева је истакла да је општина Пале једна од ријетких у Републици Српској у којој суграђани могу пити воду са чесме, те да воде рачуна о земљи, шуми, али и о животињском и биљном свијету.

Дан планете Земље обиљежава се 22. априла и има за циљ да повећа свијест људи о угрожености животне средине и да ангажује што шира јавност.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com