Sun. May 19, 2024
ћирилица /latinica

Opština sufinansira banjske rehabilitacije za penzionere

Izvor: Srna

Opština Istočno Novo Sarajevo sufinansiraće 50 odsto troškova za penzionere koji u toku godine budu boravili na banjsko-klimatskom liječenju ili rehabilitaciji u banjama u Republici Srpskoj.

“Ostalh 50 odsto troškova snosiće penzioneri”, rekao je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić i dodao da je ovaj projekat usklađen u dogovoru sa Udruženjem penzionera Istočnog Novog Sarajeva.

On je pozvao sve penzionere da se informišu o ovom pozivu koji je otvoren do 17. maja.

“Ovo je odraz naše posvećenosti socijalnoj politici i brizi o starijima, koji su svojim radom doprinijeli razvoju ove lokalne zajednice”, rekao je Katić na konferenciji za novinare.

Katić je naveo da su iz budžeta opštine izdvojena znatna sredstva kako bi bio omogućen odlazak što većeg broja penzionera u banju.

“Cilj nam je da što više penzionera ima priliku da ode na banjsko liječenje ili rehabilitaciju, ali će prednost imati oni sa najnižim penzijama, kao i najstariji”, napomenuo je Katić.

Predsjednik Udruženja penzionera Istočnog Novog Sarajeva Žarko Krsman zahvalio je opštinskom rukovodstvu koje, kako je rekao, uvijek nastoji da pomogne najstarijoj populaciji.

“Naši penzioneri su i do sada, kroz ugovore Udruženja sa banjama, imali olakšice prilikom odlaska u banju”, naveo je Krsman.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com