Sat. May 18, 2024
ћирилица /латиница

Најављено братимљење Источног Сарајева и Херцег Новог

Извор: Филтер

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић разговарали су данас са руководством општине Херцег Нови.

Како је саопштено из Града Источно Сарајево, разговарано је о званичном братимљењу ове двије локалне заједнице.

Градоначелник Ћосић је навео да Источно Сарајево и Херцег Нови већ дуго година његују пријатељство, које је формализовано Споразумом о сарадњи и пријатељству.

“Бројни наши људи су повезани на различите начине, од породичних веза до туризма, а сарадња двије управе успостављена је крајем октобра 2019. године потписивањем Споразума о сарадњи и пријатељству”, истакао је Ћосић.

Градоначелник је нагласио да су, након готово пет година, створени услови за званично братимљење ове двије локалне заједнице, што ће омогућити још чвршће међусобне везе и најбољи могући оквир за успостављање конкретне сарадње у областима од обостраног интереса.

“Желим да захвалим предсједнику општине Херцег Нови Стевану Катићу на гостопримству и угодном разговору, увјерен сам да ћемо се ускоро поново видјети и том приликом и формално потврдити братске везе које свакако већ годинама његујемо у пракси”, закључио је Ћосић.

“Источно Сарајево је веома интересантно као зимски туристички центар због Јахорине, гдје су херцегновска Градска музика и мажоретке у више наврата промовисале и наш град и Празник мимозе. Сарадња је остварена и на пољу културе и спорта, а нама је од изузетне важности да размијенимо искуства која се тичу изградње болнице. Биће нам част и задовољство што ћемо формализовати сарадњу потписивањем Повеље о братимљењу са Источним Сарајевом“, истакао је предсједник Општине Херцег Нови Стеван Kатић.

Састанку су присуствовали и предсједник Скупштине општине Херцег Нови, Иван Отовић и потпредсједник Општине, Мирко Мустур.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com