Fri. Apr 12, 2024
ћирилица /латиница

Најава промоције романа “Дневник једног умирања”

Извор: Филтер

У Културном центру Источно Ново Сарајево у четвртак, 4. априла, у 19.00 часова одржаће се промоција романа “Дневник једног умирања” аутора Гордане Опалић.

Овај роман је освојио трећу награду на конкурсу „Златна сова“ за најбољи необјављени роман за 2023. годину.

Да ли је могуће, умирући, надрасти саму себе? Удата, мајка и супјешна пословна жена Уна Николић од љекара добија најгору могућу информацију – живјеће још максимално шест мјесеци. Свјесна да не може да се избори против рака који је бесповратно изједа, она улази у борбу са својом прошлошћу и дубоко скривеним ранама, које је деценијама игнорисала.

Лишена ограничења које пред човјека ставља размишљање о будућности, Уна своју садашњост оснажује повратком у прошлост кроз одлазак у родни град, а у њему се укрштају њена и туђе истине.

Неминовно се на том њеном путу отварају питања – шта ако је већ сутра крај, шта када бих могла да промијеним нешто у својој прошлости, да ли је моја садашњост могла или требало да буде другачија, какав ће бити живот у којем мене више неће бити, хоће ли ме ико запамтити, да ли сам имала право на то да више него себе волим своје ближње. 

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com