Fri. May 24, 2024
ћирилица /латиница

Начелник Југовић писао команди ЕУФОР-а

Извор: Срна

Начелник општине Пале Бошко Југовић упутио је писмо команди ЕУФОР-а у којем је замолио да убудуће, уколико имају потребе за обављањем планираних активности њихових јединица на подручју ове локалне заједнице, о томе обавијесте Општинску управу или њега као начелника.

Поводом јучерашњих активности ЕУФОР-а на подручју општине Пале, а које су изазвале узнемиреност грађана ове локалне заједнице, Југовић је у писму појаснио да због различитих локација – близине школа, вртића, домова за стара лица и изнемогла лица…, као и и опште политичке ситуације у региону и свијету појављивање јединица ЕУФОР-а може изазвати и изазива узнемиреност, страх и бојазан код становника ове општине.

„Са најбољим намјерама желимо да ваше активности буду усмјерене ка миру и сарадњи и позивамо вашег команданта генерал-мајора Ласла Стица да посјетите општину Пале, која је дала изузетан допринос развоју мира, а стално је изложена страху, пријетњама и неизвјесности. У нади да ћете уважити наша очекивања, срдачно вас поздрављам“, наглашава се у писму начелника Југовића упућеног команди ЕУФОР-а.

Оклопна возила резервних снага ЕУФОР-а, њих десетак, јуче су била распоређена на подручју Пала, а ријеч је о планираној вјежби са Оружаним снагама БиХ.

Возила су се налазила на паркингу Тржног центра „Том“, код стадиона „Влајко Петровић“ и у ужем центру Пала.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com