Sun. May 19, 2024
ћирилица /latinica

Mladi uredili teren za odbojku u Vojkovićima i nekropolu stećaka u Krupcu

Izvor: Srna

Volonterskom omladinskom akcijom uređenja terena za odbojku na pijesku i nekropole stećaka u Krupcu danas je u Istočnoj Ilidži Udruženje građana “Probudi se” iz Istočnog Sarajeva obilježilo završetak projekta “Ujedinjeni mladi za ljepšu okolinu”.
Prema riječima predsjednika Udruženja građana “Probudi se” Roksande Mičić, danas je u naselju Vojkovići, u Istočnoj Ilidži, uređen teren za odbojku na pijesku koji je 2021. godine poplavila rijeka Željeznica, a za čije uređenje do sada nije bilo sredstava.

“Uklonili smo šiblje, pokosili travu, pokupili kamenje i postavili nove klupe”, rekla je Mićićeva Srni i dodala da će na nekropoli biti posječeno drveće.

Projekat je realizovan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Balkanu koji je finansirala EU, a sproveo Razvojni program UN /UNDP/ uz podršku grada Istočnog Sarajeva.

Mićićeva je dodala da je današnja akcija završna od 10 aktivnosti koje je u okviru ovog projekta sprovelo ovo udruženje, a da su joj prethodile radionice o podizanju ekološke svijesti i bavljenja aktivizmom mladih u lokalnoj zajednici.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com