Fri. May 24, 2024
ћирилица /латиница

Млади уредили терен за одбојку у Војковићима и некрополу стећака у Крупцу

Извор: Срна

Волонтерском омладинском акцијом уређења терена за одбојку на пијеску и некрополе стећака у Kрупцу данас је у Источној Илиџи Удружење грађана “Пробуди се” из Источног Сарајева обиљежило завршетак пројекта “Уједињени млади за љепшу околину”.
Према ријечима предсједника Удружења грађана “Пробуди се” Роксанде Мичић, данас је у насељу Војковићи, у Источној Илиџи, уређен терен за одбојку на пијеску који је 2021. године поплавила ријека Жељезница, а за чије уређење до сада није било средстава.

“Уклонили смо шибље, покосили траву, покупили камење и поставили нове клупе”, рекла је Мићићева Срни и додала да ће на некрополи бити посјечено дрвеће.

Пројекат је реализован у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Балкану који је финансирала ЕУ, а спровео Развојни програм УН /УНДП/ уз подршку града Источног Сарајева.

Мићићева је додала да је данашња акција завршна од 10 активности које је у оквиру овог пројекта спровело ово удружење, а да су јој претходиле радионице о подизању еколошке свијести и бављења активизмом младих у локалној заједници.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com