Sat. May 18, 2024
ћирилица /латиница

Матурантима медицинске школе понуђен посао у Болници “Србија”

Извор: Филтер

Директор Болнице “Србија” Небојша Шешлија и главна сестра Болнице Борјана Петровић одржали су састанак са ученицима завршног разреда средње медицинске школе Средњошколског центра Источна Илиџа.

Шешлија је, приликом обраћања, ученицима понудио да одмах по завршетку школе у Болници заснују радни однос, у почетку као приправници, а потом и на неодређено вријеме.

Он је истакао да ће сви који заснују радни однос и за вријеме обављања приправничког стажа добијати плату, у складу са Законом.

“На овај начин желимо додатно да мотивишемо све оне ученике који по завршетку средње медициниске школе одлуче да раде у Болници “Србија”, као и да истакнемо значај сваког медицинског техничара/сестре у нашем здравственом систему”, истакао је Шешлија.

Навео је да ће и у будућности, сви медицински техничари који први радни однос у струци заснују у Болници за вријеме стручног оспособљавања бити плаћени.

“Сви ученици који планирају да упишу Медицински факултет, као будући доктори медицине моћи ће да добију посао и прилику за даљи напредак у каријери у нашој болници”, нагласио је Шешлија.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com