Fri. May 24, 2024
ћирилица /латиница

Елек изабран за предсједника Привредног савјета општине Пале

Извор: Срна

Недељко Елек, који је данас на Јахорини изабран за предсједника Привредног савјета општине Пале, сматра да је задатак овог тијела да саслуша проблеме локалних структура и покуша их ријешити.

“Треба да окупимо све локалне структуре, саслушамо њихове проблеме и покушамо да их ријешимо. Не можемо их ријешити на општински нивоу али морамо на нивоу Владе Републике Српске или Савјета министара, а можда и шире”, изјавио је Елек новинарима након одржане оснивачке сједнице Привредног савјета општине Пале на Јахорини.

Елек је истакао да водиља Привредног савјета треба да буде “ради локално, размишљај глобално”.

Начелник општине Пале Бошко Југовић оцјењује да формирањем Привредног савјета показују озбиљност јер на подручју локалне заједнице егзистира 1.100 привредних субјеката.

“Можемо схватити колико је важна данашња сједница и колико је важно да се на одређен начин јавни и приватни сектор обједини и сви заједно дишемо као једно. И ми у јавној управи треба да осјетимо шта су то проблеми приватног сектора али и јавних предузећа и установа”, истакао је Југовић.

Он каже да оснивање Привредног савјета општине Пале треба да буде покретач јер је добијање одређених сертификата условљено постојањем Привредног савјета.

Југовић је честитао новоизабраном предсједнику Привредног савјета Пала, који је, како каже у претходном периоду дао допринос овој локалној заједници што ће бити и даље.

“Бићу свима на услузи и члановима Савјета, а њихове идеје заједно са градом Источном Сарајеву и надлежним министарствима спроведити у дјело”, поручио је Југовић.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић истакао је да је општина Пале централна општина града која има изузетно снажну и развијену привреду.

“Реални сектор који је у различитим привредним дјелатностима, и те како добро функционише и запошљава 1.100 привредних субјекта како самосталних предузетника тако и правних лица, а круна свега тога јесте формирање Привредног савјета општине Пале. А оно што треба појачати јесу активности директно привредника према свим институцијама Српске”, изјавио је Ћосић.

Ћосић каже да зато треба Привредни савјет који ће заступати групу привредника, а општина Пале има значајне привреднике који представљају добра предузећа.

На данашњој сједници присуствовало је 30 привредника са подручја ове локалне заједнице.

Сједници су присуствовали министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић, министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Kошарац, руководство Олимпијског центра “Јахорина” и представници општине Пале.

Оснивање Привредног савјета општине Пале има за циљ унапређење пословног окружења и управљања економским развојем на подручју ове локалне заједнице.

Фото: Општина Пале
Фото: Општина Пале
Фото: Општина Пале
©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com