Sat. May 18, 2024
ћирилица /латиница

Данас топло и вјетровито, поподне захлађење

Извор: Филтер

Ујутру и пријеподне у Републици Српској биће врло топло уз сунчане периоде и постепено наоблачење и јачање јужног вјетра.

Средином дана на сјеверу и западу наоблачење са кишом и пљусковима са грмљавином, а могуће су и локалне непогоде уз олујни ветар. Доћи ће и до наглог пада температуре. Током поподнева киша и пљускови ће захватити већину предјела уз даљи пад температуре. У брдско-планинским предјелима на западу уз захлађење киша ће прећи у сусњежицу и снијег. Увече и током наредне ноћи у свим предјелима хладно са кишом, у вишим предјелима сусњежица и снијег.

Вјетар током првог дела дана умјерен до јак југозападни, у вишим предјелима понегде олујни. Средином дана и поподне вјетар скреће на северни, биће јак до олујни, а затим слаби прво на сјеверу и западу, а до вечери и у осталим предјелима.

Максимална температура ваздуха од 21°С на западу до 30°C на истоку, у вишим предјелима од 15°С. Поподне нагли пад температуре и минимална температура ваздуха биће увече од 3°С на западу до 10°С на истоку, на југу до 15°С, у вишим предјелима око 0°С.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com