Fri. May 24, 2024
ћирилица /латиница

Вулин: Показује се свијест српског народа да мора опстати

Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Извор: Срна

Сенатор Републике Српске Александар Вулин истакао је данас да народни скуп “Српска те зове” у Бањалуци показује свијест српског народа да мора опстати.

– Све ова посљедња дешавања превазилазе причу о Сребреници. Непријатељи нас доживљавају као политички јединствен народ и тако се морамо понашати. Они говоре о резолуцији, а ми ћемо о уједињењу – рекао је новинарима Вулин који присуствује митингу у Бањалуци.

Он сматра да се посљедња дешавања, међу којима је спорни приједлог резолуције о Сребреници не могу више ријешити на нивоу Републике Српске него се мора рјешавати на нивоу укупног српског народа.

– Последице резолуције ће се односити на све Србе, ма где да живе. Овим су покренули оно што је незаустављиво, а то је потреба српског народа да се уједини јер у супротном неће постоајти – нагласио је Вулин.

Он је истакао да Србија не може да напусти Републику Српску и да српски народ не мора никоме да се правда.

– Република Српска није настала вољом великих сила и оне је неће укинути! Српска је настала због потребе спрског народа за слободом – нагласио је Вулин.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com