Sat. May 18, 2024
ћирилица /латиница

Вуковцима бесплатно полагање возачког испита

Извор: Филтер

“Вуковим признањем се окити и возачку дозволу покупи”, назив је програма посредством ког се финансира полагање возачког испита средњошколцима из Источног Новог Сарајева.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић саопштио је да ће свим вуковцима завршних разреда Средње школе “28. јуни” и Средњошколског центра “Источна Илиџа”, који имају пребивалиште на територији општине Источно Ново Сарајево, бити плаћен цјелокупан износ полагања возачког испита.

“За оне који не буду имали све закључне петице, али буду одлични, Општина ће суфинансирати 50% трошкова укупног износа за полагање испита”, навео је Катић.

Додао је да је Источно Сарајево универзитетски град и да је циљ Општинске управе да улагањима у изврсност подстакне и наредне генерације да се труде и остварују изврсне резултате, како би били адекватно награђени за свој труд и на овај начин.

“Уједно се надамо да ћемо их мотивисати да образовање наставе на неком од факултета у Источном Сарајеву. Општина ће их и даље пратити на њиховом путу кроз студентске стипендије и финансијске помоћи, у нади да ће изврсни млади људи у годинама које слиједе бити носиоци даљег развоја и напретка наше локалне заједнице и града”, поручио је Катић.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com