Sat. May 18, 2024
ћирилица /латиница

Влада Србије наставиће да подржава пројекте у Источном Сарајеву

Извор: Срна

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и амбасадор Србије у БиХ Иван Тодоров разговарали су данас о наставку подршке Владе Србије пројектима у градским општинама, укључујући и изградњу саборног храма у Источном Новом Сарајеву.

Ћосић је након састанка са Тодоровим у Градској управи изјавио да заговара да једна од наредних заједничких сједница влада Србије и Републике Српске буде у Источном Сарајеву, на којој би били презентовани и пројекти који се тичу овог града.

“Такође, смо разговарали и о подршци да предузећа из Србије дислоцирају своја представништва из Сарајева у Источно Сарајево”, додао је Ћосић.


Градоначелник Источног Сарајева рекао је да је заједнички оцијењено да је наставак подршке Владе Србије локалним заједницама у Републици Српској нешто што је неопходно.

“Ми из Источног Сарајева ћемо кандидовати добре пројекте за наше становнике и Републику Српску”, навео је Ћосић и подсјетио да је Србија у значајној мјери креирала изградњу Источног Сарајева јер су први пројекти у највећој мјери финансирани захваљујући споразумима влада Србије и Републике Српске.

Амбасадор Србије у БиХ је рекао да га је Ћосић упознао о развоју и перспективи Источног Сарајева, као и будућим пројектима.

“Упознат сам и о пројектима у којима је Србија учествовала у прошлости и чија је реализација у току, али и које ћемо заједно реализовати, од којих је један и саборни храм”, додао је Тодоров.


Он је истакао да је Источно Сарајево све боље мјесто за живот и рад, те усавршавање, имајући у виду Универзитет, а да ће скорим отварањем позоришта бити и културни центар.

“Идемо заједно у нове победе”, закључио је Тодоров.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com