Fri. May 24, 2024
ћирилица /латиница

Ватрогасци у Сокоцу интервенисали пет пута

Извор: Срна

На подручју општине Соколац у протекла 24 часа ватрогасци су угасили пет пожара, од којих је у два случаја ватра захватила и шуму, изјавио је Срни командир овог одјељења Миле Шарац.

Шарац је рекао да су јуче, на узвишењима Малуш и Буковик, горјели сува трава и шума, али да су ова два пожара угашена, захваљујући ватрогасцима којима су помагали и радници соколачког Шумског газдинства “Романија”.

Према његовим ријечима, ватрогасци су јуче у касним поподневним часовима угасили запаљену суву траву и ниско растиње на локалитету Иван поље у селу Ђедовци, суву траву на узвишењу Градина и суву траву и запаљено смеће у селу Кадића брдо.

У соколачком Шумском газдинству “Романија” рекли су јуче да су њихови радници угасили четири мања пожара у селима Придворица, Сијерци, Јабука и Џиндићи, на локалитету Пакленика, гдје је спријечно да ватра са запаљење суве траве и ниског растиња захвати високу шуму.

Ватрогасно одјељење Соколац дјелује у оквиру Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Источно Сарајево.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com