Sat. Apr 20, 2024
ћирилица /latinica

U Istočnom Sarajevu krv daruje 56 pripadnika MUP-a

Izvor: Srna

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, njih 56, danas i sutra će dobrovoljno dati krv povodom Dana policije Republike Srpske, koji se obilježava 4. aprila.

Akcija je organizovana na Odjeljenju za transfuziologiju Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu.

Načelnik sektora policije u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo Milan Čvoro rekao je novinarima da je tokom službe krv davao sedam puta i da policija i na ovaj način pokazuje humanost profesije.

Ovu akciju, kako je naveo, tradicionalno povodom Dana policije, organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Pripadnik Jedinice žandarmerije Pale Saša Nikolić rekao je da se odlučio da bude dobrovoljni davalac krvi, jer je i on bio u situaciji da mu je trebala krv, kada je u toku Odbrambeno-otadžbinskog rata bio ranjen.

“Krv ću davati sve dok budem mogao, jer je to zaista human čin”, dodao je Nikolić.

Šef Službe transfuzije u Bolnici “Srbija” Jelena Stojanović Lukić zahvalila je pripadnicima MUP-a Srpske koji se odazivaju ovakvim akcijama.

“Nama su ove akcije jako značajne, jer su sigurne. Tri puta godišnje imamo akcije u kojima policija daruje krv i to nam obezbjeđuje sigurne rezerve i samim time manji je pritisak na namjenske davoce, porodice i sve one koji budu u potrebi”, rekla je Lukićeva.

Ona je pozvala omladinu da se priključe dobrovoljnom davanju krvi.

“Jako se radujemo svakom mladom davaocu koji dođe da prvi put da krv, jer su oni davaoci na koje ćemo se u narednim godinama oslanjati, pošto svake godine određeni broj davalaca iz nekog razloga, zdravstvenog ili nekog drugog, prestane da daje krv”, rekla je Lukićeva.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com