Sat. Apr 13, 2024
ћирилица /латиница

У Источном Сарајеву крв дарује 56 припадника МУП-а

Извор: Срна

Припадници Полицијске управе Источно Сарајево, њих 56, данас и сутра ће добровољно дати крв поводом Дана полиције Републике Српске, који се обиљежава 4. априла.

Акција је организована на Одјељењу за трансфузиологију Болнице “Србија” у Источном Сарајеву.

Начелник сектора полиције у Полицијској управи Источно Сарајево Милан Чворо рекао је новинарима да је током службе крв давао седам пута и да полиција и на овај начин показује хуманост професије.

Ову акцију, како је навео, традиционално поводом Дана полиције, организује Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

Припадник Јединице жандармерије Пале Саша Николић рекао је да се одлучио да буде добровољни давалац крви, јер је и он био у ситуацији да му је требала крв, када је у току Одбрамбено-отаџбинског рата био рањен.

“Крв ћу давати све док будем могао, јер је то заиста хуман чин”, додао је Николић.

Шеф Службе трансфузије у Болници “Србија” Јелена Стојановић Лукић захвалила је припадницима МУП-а Српске који се одазивају оваквим акцијама.

“Нама су ове акције јако значајне, јер су сигурне. Три пута годишње имамо акције у којима полиција дарује крв и то нам обезбјеђује сигурне резерве и самим тиме мањи је притисак на намјенске давоце, породице и све оне који буду у потреби”, рекла је Лукићева.

Она је позвала омладину да се прикључе добровољном давању крви.

“Јако се радујемо сваком младом даваоцу који дође да први пут да крв, јер су они даваоци на које ћемо се у наредним годинама ослањати, пошто сваке године одређени број давалаца из неког разлога, здравственог или неког другог, престане да даје крв”, рекла је Лукићева.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com