Fri. Apr 19, 2024
ћирилица /латиница

Ученици СШ “28. јуни” побједници такмичења о значају рециклирања

Извор: Срна

Ученици трећег разреда Средње школе “28. јуни” из Источног Новог Сарајева побједници су такмичења “Рециклирај и буди хит”, одржаног у Бањалуци, у конкуренцији од 23 екипе из цијеле БиХ.

Ученици Аница Зечевић, Никола Попадић и Марко Мијовић, који су прво мјесто освојили уз подршку ментора Ане Савић и Едине Омербашић Мачкић, на такмичењу су се представили пројектом “Наша борба, наша Српска”, наведено је на “Фејсбук” страници ове школе.

Захвалницу за учешће и одличну презентацију добиле су и екипе првог један разреда са ментором професором Јеленом Кењић и другог један са менторима професорима Жељком Видић и Предрагом Благојевићем.

“Честитамо ученицима за постигнуте резултате, за труд и раду да себе и своју школу, али и град, представе на најбољи могући начин”, наведено је из Средње школе “28. јуни”.

Такмичење је организовао Технолошки факултет Универзитета у Бањалуци с циљем да се подигне свијест младих и остатка јавности о одговорном поступању са отпадом, уз посебан нагласак на правилно одлагање и рециклирање отпада.

Из Министарства просвјете и културе Републике Српске раније је саопштено да је у оквиру такмичења пријављено око 30 пројеката које су представили ученици средњих школа из Бањалуке, Челинца, Прњавора, Приједора, Источног Сарајева и Добоја.

Проглашењу побједника присуствовала је и министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com