Sat. Apr 13, 2024
ћирилица /latinica

Sutra u Istočnom Sarajevu javna rasprava o Zakonu o samostalnim preduzetnicima

Izvor: Filter

U Istočnom Sarajevu će u četvrtak, 28. marta, biti održana javna rasprava o Zakonu o samostalnim preduzetnicima. Rasprava je zakazana za 11.00 časova u velikoj skupštinskoj sali na prvom spratu Gradske uprave.

Iz Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske saopšteno je da je u 2024. godini planiralo usvajanje pomenutog zakona. Biće uređena poslovna obilježja i registracija poslovanja samostalnih preduzetnika, osposobljavanje za sticanje majstorskog zvanja, organizovanje samostalnih preduzetnika i vođenje registra samostalnih preduzetnika.

Narodna skupština Republike Srpske je nakon razmatranja Nacrta, odlučila da se zakon uputi na javnu raspravu koju će sprovesti Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske.

“S tim u vezi, Ministarstvo poziva sve zainteresovane institucije, organizacije, samostalne preduzetnike i druga zainteresovana lica na javne rasprave koje će se održati prema datom rasporedu”, navodi se u saopštenju.

Svoje komentare na zakon možete dostaviti i na mejl o.smitran@mpp.vladars.rs.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com