Fri. Apr 19, 2024
ћирилица /латиница

Суд БиХ одбио молбу Фадила Новалића за одгоду одласка у затвор

Извор: РТРС

Суд БиХ одбио је молбу адвоката пресуђеног Фадила Новалића, бившег премијера ФБиХ, који је у афери “Респиратори” осуђен на четири године затвора, пишу федерални медији.

– Осуђени Фикрет Хоџић је уложио жалбу на рјешење о одбијању молбе за одгађање извршења казне затвора, док осуђени Фахрудин Солак и Фадил Новалић још нису уложили жалбе на рјешења о одбијању молбе за одгађање извршења казне затвора – саопштено је из Суда БиХ.

Подсјећају да осуђено лице има право жалбе у року од три дана од дана пријема рјешења којим је одлучено о молби за одгађање извршења казне затвора и да жалба одгађа извршење казне.

– Након правоснажности рјешења, односно одлуке по жалби, Суд ће приликом доставе одлуке по жалби обавијестити осуђене када су дужни јавити се на издржавање казне затвора – наводи се у саопштењу.

Истичу да се потјерница за осуђеним лицем расписује тек након што то лице заприми правоснажну одлуку, у којој се наводи дан јављања у Завод, те ако се осуђени добровољно не јави на издржавање казне затвора и ако његово спровођење путем судске полиције буде неуспјешно.

– Дакле, тек тад су испуњени услови за расписивање потјернице за осуђеним – закључили су из Суда БиХ.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com