Sat. Apr 20, 2024
ћирилица /latinica

Sahrana novinara Gorana Maunage sutra na groblju Donji Miljevići

Izvor: Glas Srpske

Tragično preminuli novinar Goran Maunaga biće sahranjen sutra na groblju Donji Miljevići u Istočnom Sarajevu.

Sahrana će biti obavljena u 14 časova, javila je Srna.

Goran Maunaga (65), dugogodišnji novinar “Glasa Srpske”, “Nezavisnih novina” i Srne poginuo je u subotu, 9. marta, u teškoj saobraćajnoj nesreći u Donjoj Ljubogošti kod Pala.

Maunaga je rođen 11. marta 1959. godine u Sarajevu, gdje je završio osnovnu i srednju školu, dok je na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, odsjek žurnalistika, diplomirao 1984. godine.

Karijeru je počeo 1987. godine u “Večernjim novostima”, a najveći dio radnog vijeka – od 2008. do 2018. godine proveo je radeći u “Glasu Srpske”.

Prethodno je tri godine proveo u “Nezavisnim novinama”, a nakon odlaska iz “Glasa” bio je šef dopisništva Srne u Istočnom Sarajevu.

Objavljivao je tekstove u brojnim listovima širom regiona, a tokom građanskog rata u BiH bio je urednik i novinar u listovima “Srpska vojska” i “Javnost”.

Za objavljene tekstove dobio je brojne nagrade, kako od novinskih kuća u kojima je radio, tako i od asocijacija sa kojima je sarađivao.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com