Fri. Apr 19, 2024
ћирилица /латиница

Сахрана новинара Горана Маунаге сутра на гробљу Доњи Миљевићи

Извор: Глас Српске

Трагично преминули новинар Горан Маунага биће сахрањен сутра на гробљу Доњи Миљевићи у Источном Сарајеву.

Сахрана ће бити обављена у 14 часова, јавила је Срна.

Горан Маунага (65), дугогодишњи новинар “Гласа Српске”, “Независних новина” и Срне погинуо је у суботу, 9. марта, у тешкој саобраћајној несрећи у Доњој Љубогошти код Пала.

Маунага је рођен 11. марта 1959. године у Сарајеву, гдје је завршио основну и средњу школу, док је на Факултету политичких наука у Сарајеву, одсјек журналистика, дипломирао 1984. године.

Каријеру је почео 1987. године у “Вечерњим новостима”, а највећи дио радног вијека – од 2008. до 2018. године провео је радећи у “Гласу Српске”.

Претходно је три године провео у “Независним новинама”, а након одласка из “Гласа” био је шеф дописништва Срне у Источном Сарајеву.

Објављивао је текстове у бројним листовима широм региона, а током грађанског рата у БиХ био је уредник и новинар у листовима “Српска војска” и “Јавност”.

За објављене текстове добио је бројне награде, како од новинских кућа у којима је радио, тако и од асоцијација са којима је сарађивао.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com