Sat. Apr 13, 2024
ћирилица /латиница

Рандори ствара шампионе

Извор: Глас Српске

Џудо клуб Рандори може да се похвали сјајним резултатима на старту године. Након што су постали екипни шампиони Републике Српске у сениорској мушкој конкуренцији, услиједили су одлични резултати младих такмичара.

Лазар Ждрале је на два европска купа за јуниоре освојио и двије медаље. У Сарајеву је био трећи, док је у Подгорици дошао до првог злата. Он је у досадашњој каријери освојио шест медаља. Такође Дарко Топаловић је у Подгорици стигао до бронзе и прве ЕЈУ медаље. А претходно је постао и шампион БиХ, док је екипа на првенству освојила треће мјесто у мушкој конкуренцији и била најбоља из Републике Српске. А нису само они момци пред којим је лијепа будућност.

– Све честитке иду нашим момцима који су напоран рад и одрицање крунисали медаљама и вјерујем да ће нас и у будућности много пута обрадовати. Ријеч је о изузетно талентованим и вриједним такмичарима, који на сваком тренингу и мечу дају максимум и то мора да буде награђено добрим резултатима. Посебно ми је драго због Дарка који је дошао до медаље након два пета мјеста и сигурно ће му ово бити додатни мотив за будућа искушења – истакао је Стефан Мајдов.

У Рандорију истичу да желе да им омогуће што боље услове.

– У клубу напорно радимо да им обезбиједимо што боље услове за рад и одлазак на што већи број такмичења. Ти наступи на европским куповима се бодују и доносе пласман на Европско првенство. Момци имају заиста сјајне резултате, али нажалост немају праву подршку савеза, иако су показали да су будућност овог спорта. Нема системског рјешења и то нас боли, јер мислимо да они заслужују већу подршку. Ми знамо какве смо проблеме имали током својих каријера и настојимо да ови младићи то не пролазе – додао је Мајдов.

Немања и Стефан Мајдов, Никола Пљеваљчић су такмичари који су пронијели славу џуда. Сигурно је да у њима млади такмичари Рандорија имају праве узоре.

– Наравно да бисмо вољели да иду нашим стопама и да нас наслиједе. Урадићемо све да они и даље напредују и буду што бољи. Рандори је клуб који ради на квалитету и то показују наши резултати. Имамо чиме да се поносимо – истакао је Стефан на крају.

Резултат за историју

У клубу су посебно поносни на Николу Пљеваљчића.

– Никола је прошле године остварио најбољи резултат у мушкој конкуренцији. Освојио је златну медаљу на Европа опену (свјетски куп), што је најбољи резултат у историји Џудо савеза Републике Српске, а други у БиХ након Амела Мекића. Разочарани смо што тај резултат није адекватно награђен признањима, јер је Никола то заслужио – додао је Стефан.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com