Sat. Apr 20, 2024
ћирилица /latinica

Pritvoren vozač zbog nesreće u kojoj je poginuo novinar Goran Maunaga

Izvor: Glas Srpske/N.T.

Vozač “audija A6” Miloš Abazović, koji se sumnjiči za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo novinar Goran Maunaga (65) i povrijeđene četiri osobe, među kojima je i dvoje djece pritvoren je na mjesec dana.

Abazoviću je jednomjesečni pritvor odredio sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Istočnom Sarajevu.

Kako je saopšteno na stranici ovog suda, navodeći inicijale, pritvor je određen zbog težine krivičnog djela, bojazni od uznemirenja javnosti i bojazni od ponavljanja krivičnog djela za koje se može izreći kazna od tri godine ili teža.

Abazovića terete za krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja koje je počinio pod uticajem alkohola. Za to djelo predviđena je kazna od tri do 15 godina zatvora. Prema rezultatima iz istrage Abazović je u vrijeme nesreće vozio pijan u krvi imao više od  1,79 g/kg alkohola u organizmu

Nesreća se dogodila u subotu u 14.55 časova u mjestu Donja Ljubogošta na magistralnom putu Pale – Sarajevo, kada je došlo do sudara tri vozila.

Abazović je upravljao “audijem A6”, a u nesreći su učestvovali još i Maunaga sa “hjundaijem”, te “golf” kojim je upravljala Adisa Milavica.

Ona je u nesreći zadobila teške povrede, kao i njen suvozač Ajla Vojić i dvoje maloljetne djece.

Prema nezvaničnim informacijama prvi rezultati istrage ukazuju da je Abazović preticao neko vozilo te je nakon toga udario u zadnji dio “hjundaija” kojim je upravljao Maunaga i koji je bio u svojoj desnoj saobraćajnoj traci.

Usljed udara “hjundai” je odbačen u lijevu saobraćajnu traku zbog čega dolazi do frontalnog sudara sa “golfom” koji je naišao iz suprotnog smjera.
Prema prijedlogu pritvora Abazović je u tom momentu vozio prema Sarajevu i brzinu nije prilagodio stanju i uslovima na putu tako da vozilo može blagovremeno zaustaviti pred svakom preprekom.

Poslije nesreće petoro povrijeđenih prevezeno je u bolnicu “Srbija” i  Maunaga je preminuo nedugo nakon prijema u bolnicu, dok su ostali prevezeni na dalje liječenje u Federaciju BiH, čiji su osiguranici.

Goran Maunaga bio je dugogodišnji novinar “Glasa Srpske”, “Nezavisnih novina” i agencije SRNA.

Preminuo je dva dana prije svog 65. rođendana.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com