Fri. Apr 12, 2024
ћирилица /латиница

Потписан уговор о постављању соларне електране на зграду Градске управе Источно Сарајево

Извор: Срна

У оквиру пројекта ЕУ за локалне заједнице, потписан је уговор о инсталацији соларне електране на згради Градске управе Источно Сарајево.

На згради Градске управе Источно Сарајево ускоро би требало да почне постављање фотонапонске електране с циљем уштеде електричне енергије у објекту и смањењу загађености ваздуха у граду, саопштено је из Градске управе.

Пројекат реализују њемачка организација “Хелп” – Мисија у БиХ и Центар за промоцију цивилног друштва, уз финансијску подршку ЕУ у БиХ.

Потписивању уговора су, у име Градске управе Источно Сарајево, присустовали замјеник градоначелника Слободан Амовић и координатор пројекта Младен Ђуровић, као и директор организације “Хелп” у БиХ, представници ЕУ Делегације и Центра за промоцију цивилног друштва, те представници компаније “Нексен”.

У саопштењу се наводи да се на овај начин подржава иницијатива 100 градова са нултом емисијом угљен-диоксида, с циљем заштите животне средине од штетних гасова у наредних 10 година.

Град Источно Сарајево обавезао се, у оквиру иницијативе “100 нето нула европских градова” на нето нулту емисију штетних гасова, односно на климатску неутралност у року једне деценије.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com