Fri. Apr 19, 2024
ћирилица /латиница

Позив за учешће у пројекту “Дигни руку за зелени град”

Извор: Филтер

Удружење “Транспарентни млади” из Источног Новог Сарајева објављује позив за учешће у пројекту “Дигни руку за зелени град”.

“Ако си млада особа која жели бити еколошки активиста или желиш унаприједити своја знања из области грађанског активизама и писања пројекатних приједлога онда је ово позив за тебе”, стоји у саопштењу.

Циљ пројекта “Дигни руку за зелени град” је да образује и ангажује младе да буду активни грађани у локалној заједници, посебно када је у питању очување животне средине.

Пројекат ће трајати два мјесеца, од априла до јуна и биће припремљен квалитетан програм едукације и менторства који укључује различите радионице и предавања, као и подршку стручњака.

Током тренинга фокус ће бити се на темама из области лобирања и заговарања, те на раду у групама и изради пројектних приједлога.

Биће организоване посјете неким од важних туристичких локалитета који се налазе на простору Источног Сарајева, као што су Требевић, Јахорина и Виа Ферата Соколов пут гдје ће полазници бити упознати са позитивним и негативним примјерима који се налазе на овим дестинацијама.

Пријавити се могу младе особе од 18 до 26 година, студенти, средњошколаци или активисти у невладином сектору испуњавањем онлајн образаца чији се налази ОВДЈЕ.

Како се наводи у позиву, сви који се придруже овом пројекту постаће дио селективне групе од 20 младих будућих еколошких лидера на простору града Источно Сарајево који ће чинити прву генерацију Еколошке лидерске мреже у Републици Српској.

Рок за пријаву је 26. март.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com