Sat. Apr 20, 2024
ћирилица /latinica

Poziv za dodjelu nepovratnih novčanih sredstava za razvoj poljoprivrede

Izvor: Filter

Opština Istočno Novo Sarajevo raspisala je Javni poziv za dodjelu nepovratnih novčanih sredstava za poljoprivredu  u iznosu od 150.000,00 KM.

Pravo na podsticajna sredstava imaju  korisnici koji imaju mjesto prebivališta na teritoriji opštine Istočno Novo Sarajevo, saopšteno je iz ove Opštine.

Raspodjela podsticajnih sredstava vršiće se za podsticanje mladih ljudi i mladih bračnih parova za otpočinjanje ili unapređenje biznisa, subvencije za plasteničku proizvodnju, za voćarstvo (nabavka sadnica), za povrtlarstvo – finansiranje nabavke sjemenskog paketa za socijalno ugrožene porodice sa minimalnim primanjima, kao i
subvencija za pčelarstvo preko udruženja “Roj” za finansiranje nabavke pčelarske opreme i košnica i subvencija za peradarstvo – finansiranje nabavke do 20 koka nosilja  po korisniku za socijalno ugrožene stanovnike.

Za vrijeme trajanja ovog javnog poziva, podnosilac može konkurisati samo sa jednim zahtjevom.

Kako se navodi u Pozivu, zahtjev za podsticajna sredstva (plastenička proizvodnja sadni materijal i sjemenski paketi) se može preuzeti u mjesnim zajednicama Vraca, Tilava, Lukavica i Miljevići (radnim danima od 08 do 14 časova). Nakon popunjavanja zahtjeva, isti se sa pripadajućom dokumentacijom, dostavljaju nazad u navedene mjesne zajednice. (Na svakom zahtjevu biće navedeno koja je dokumentacija potrebna).

Zahtjevi za ostala podsticajna sredstva preuzimaju se u Opštinskoj upravi opštine Istočno Novo Sarajevo, kancelarija br. 6. Nakon popunjavanja zahtjeva, isti se sa pripadajućom dokumentacijom, dostavljaju nazad u navedenu kancelariju. (Na svakom zahtjevu biće navedeno koja je dokumentacija potrebna).

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon broj 057/340-836, lokal 1008, kontakt osoba Milana Vlačo.

Rok za podnošenje prijava je do 15. april.

Javni poziv možete preuzeti ovdje.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com