Fri. Apr 19, 2024
ћирилица /latinica

Plaćanje paušalnog iznosa boravišne takse do kraja marta

Izvor: Filter

Iz Turističke organizacije Grada Istočno Sarajevo obavještavaju vlasnike i pružaoce usluga različitih smještajnih jedinica za iznajmljivanje da imaju zakonsku obavezu plaćanja paušalnog iznosa boravišne takse do 31. marta.

“Podsjećamo sve ugostitelje koji pružaju uslugu smještaja na teritoriji grada Istočno Sarajevo da su u skladu sa članom 15. Zakona o boravišnoj taksi (“Službeni glasnik Republike Srpske” broj 78/11 i 106/15) dužni da izvrše uplatu obračunatog paušalnog iznosa boravišne takse do 31. marta 2024. godine”, navodi se u obavještenju. 

Iz Turističke organizavije podsjećaju da poslove evidencije, obračuna i inspekcijske kontrole naplate i uplate boravišne takse obavlja Poreska uprava Republike Srpske.

“Pozivamo sve ugostitelje koji pružaju usluge smještaja da se jave u nadležne područne jedinice Poreske uprave u svojim lokalnim zajednicama i tu dobiju sve potrebne informacije u vezi sa obračunom i plaćanjem boravišne takse”, navodi se u obavještenju.

 

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com