Sat. May 18, 2024
ћирилица /латиница

Плаћање паушалног износа боравишне таксе до краја марта

Извор: Филтер

Из Туристичке организације Града Источно Сарајево обавјештавају власнике и пружаоце услуга различитих смјештајних јединица за изнајмљивање да имају законску обавезу плаћања паушалног износа боравишне таксе до 31. марта.

“Подсјећамо све угоститеље који пружају услугу смјештаја на територији града Источно Сарајево да су у складу са чланом 15. Закона о боравишној такси (“Службени гласник Републике Српске” број 78/11 и 106/15) дужни да изврше уплату обрачунатог паушалног износа боравишне таксе до 31. марта 2024. године”, наводи се у обавјештењу. 

Из Туристичке организавије подсјећају да послове евиденције, обрачуна и инспекцијске контроле наплате и уплате боравишне таксе обавља Пореска управа Републике Српске.

“Позивамо све угоститеље који пружају услуге смјештаја да се јаве у надлежне подручне јединице Пореске управе у својим локалним заједницама и ту добију све потребне информације у вези са обрачуном и плаћањем боравишне таксе”, наводи се у обавјештењу.

 

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com