Fri. Apr 19, 2024
ћирилица /латиница

Паљанке у финалу музичког фестивала „Ритам Европе“ у Струмици

Извор: Срна

На финалном такмичењу Међународног музичког фестивала за дјецу и младе „Ритам Европе“ у Струмици у Сјеверној Македонији у суботу, 16. марта, наступиће Софија Кусмук, Анђела Ждрале, Михаела Ковачевић, Тара Благојевић, Хелена Ћосић и Лана Пољаковић са Пала.

„Дјевојке ће у гранд финалу у Сјеверној Македонији наступати под редним бројем 16 и неће бити гласања СМС-ом, већ /ће се рачунати/ гласови стручног и жирија градова. Наше дјевојке су спремне да буду највећи амбасадори општине Пале, као и до сада“, саопштено је из општине Пале.

Прво мјесто у гранд финалу добија пјесму и спот, друго путовање у земљу коју представљају, док трећепласирана екипа добија директан пролаз за сљедеће такмичење.

У саопштењу се наводи да се по пет првопласираних учесника из Црне Горе, Србије, Сјеверне Македоније и Републике Српске такмичи на првом Међународном музичком фестивалу за дјецу и младе „Ритам Европе“ у Струмици.

„Наше дјевојке побиједиле су на престижном д‌јечијем и омладинском музичком фестивалу Ритам Европе од 18 градова и општина, који је одржан прошле године, што је омогућило да Пале ове године буду домаћин овог фестивала“, подсјећа се у саопштењу.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com