Sat. Apr 13, 2024
ћирилица /latinica

Paljanke drugoplasirane u finalu “Ritma Evrope” u Strumici

Izvor: Srna

Drugo mjesto na finalnom takmičenju Međunarodnog muzičkog festivala za djecu i mlade “Ritam Evrope”, koji je danas održan u Strumici u Sjevernoj Makedoniji, osvojile su Anđela Ždrale, Sofija Kusmuk, Helena Ćosić, Tara Blagojević, Mihaela Kovačević, Lana Poljaković sa Pala.

Djevojke su kao nagradu dobile putovanje u Azerbejdžan, zemlju koju su predstavljale na takmičenju sa pjesmom “Kleopatra” Samire Efendi.

Učesnice su izjavile da su u veliko finale došle bez ikakvih očekivanja jer su svoj san ostvarile već time što su u Gradišci osvojile prvo mjesto na festivalu “Ritam Evrope”, tako da će opština Pale ove godine biti domaćin tog takmičenja.

– Srećne smo i ponosne što smo opet najbolji ambasadori naše opštine. Zahvaljujemo načelniku Pala Bošku Jugoviću koji nam je pružio podršku – rekle su mlade Paljanke.

Na prvom Međunarodnom muzičkom festivalu za djecu i mlade “Ritam Evrope” u Strumici takmičilo se po pet prvoplasiranih učesnika iz Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije i Republike Srpske. 

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com