Sat. Apr 13, 2024
ћирилица /latinica

Maristela Doder: “Policijsko dijete”, danas pomoćnik komandira PS Istočna Ilidža

Izvor: Filter

Povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena, ovih dana se na zvaničnim profilima MUP-a Republike Srpske na društvenim mrežema predstavlja mali dio dama koje svakodnevno nastoje da svoj posao obavljaju profesionalno.

Prenosimo kratku priču o našoj sugrađanki Maristeli Doder.

Maristela Doder je pomoćnik komandira u Policijskoj stanici Istočna Ilidža. Radni odnos u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske zasnovala je 2018. godine kada je raspoređena na poslove i zadatke policajca u PS Istočna Ilidža.

Poslove patrolne djeltnosti i šefa smjene obavljala je do 2021. godine kada je raspoređena na radno mjesto pomoćnik komandira.

Od malih nogu Maristela je gledala svog oca kako s ljubavlju oblači policijsku uniformu i časno i pošteno obavlja policijske poslove i zadatke, zbog čega se i sama odvažila da krene njegovim stopama. Nastoji da svoj posao obavlja savjesno i odgovorno, pri čemu joj najveće zadovoljstvo pričinjava činjenica da kao žena ravnopravno sa muškim kolegama može da se suprostavi svim izazovima koje nosi policijski posao.

Druga Maristelina ljubav je odbojka kojom se ozbiljno bavila sve do stupanja u radni odnos. Igrala je za Odbojkaški klub „Slavija“ u Istočnom Sarajevu, te je 2016. godine pozvana za Reprezentaciju BiH. Sada svoje odbojkaško umijeće pokazuje takmičeći se na radničkim igrama MUP-a – Policijadi, gdje kaže rado učestvuje.

Maristela je supruga policijskog službenika kojeg je upoznala na Policijskoj akademiji i često ističe da osim što je „policijsko dijete“, policijski poziv joj je donio najveću ljubav i životni oslonac.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com