Fri. Apr 19, 2024
ћирилица /латиница

Маристела Додер: “Полицијско дијете”, данас помоћник командира ПС Источна Илиџа

Извор: Филтер

Поводом 8. марта – Међународног дана жена, ових дана се на званичним профилима МУП-а Републике Српске на друштвеним мрежема представља мали дио дама које свакодневно настоје да свој посао обављају професионално.

Преносимо кратку причу о нашој суграђанки Маристели Додер.

Маристела Додер је помоћник командира у Полицијској станици Источна Илиџа. Радни однос у Министарству унутрашњих послова Републике Српске засновала је 2018. године када је распоређена на послове и задатке полицајца у ПС Источна Илиџа.

Послове патролне дјелтности и шефа смјене обављала је до 2021. године када је распоређена на радно мјесто помоћник командира.

Од малих ногу Маристела је гледала свог оца како с љубављу облачи полицијску униформу и часно и поштено обавља полицијске послове и задатке, због чега се и сама одважила да крене његовим стопама. Настоји да свој посао обавља савјесно и одговорно, при чему јој највеће задовољство причињава чињеница да као жена равноправно са мушким колегама може да се супростави свим изазовима које носи полицијски посао.

Друга Маристелина љубав је одбојка којом се озбиљно бавила све до ступања у радни однос. Играла је за Одбојкашки клуб „Славија“ у Источном Сарајеву, те је 2016. године позвана за Репрезентацију БиХ. Сада своје одбојкашко умијеће показује такмичећи се на радничким играма МУП-а – Полицијади, гдје каже радо учествује.

Маристела је супруга полицијског службеника којег је упознала на Полицијској академији и често истиче да осим што је „полицијско дијете“, полицијски позив јој је донио највећу љубав и животни ослонац.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com