Sat. Apr 20, 2024
ћирилица /латиница

Код Бора проширена потрага за несталом дјевојчицом

Извор: Танјуг

Проширена је потрага за несталом дјевојчицом у мјесту Бањско Поље код Бора, али за сада још нема нових информација, јавља репортер Танјуга.

Потрага се шири даље ка насељеном дијелу Бањског Поља, а ту су и жандари са добровољцима.

Терен претражују припадници Жандармерије, Горске службе спашавања и грађани добровољци, а дронови и даље надлећу то подручје.

Кућа дјевојчице из које је нестала је мало изнад насеља, а део око куће је већ претражен, кажу надлежни.

Грађани који су се јуче појавили у великом броју и поред најбоље намјере да помогну, правили су гужву и ометали полицијске псе, па је зато данас потрага организована другачије.

Због гужве псима трагачима су се мијешали мириси, због чега се данас терен претражује у мањим групама добровољаца од по 20 људи, који се деле и иду са полицијом, јавља репортер Танјуга.

Сви власници викендица у насељу добили су позив да дођу и отворе своје објекте, како би се извршила претрага тих објеката и отклонила свака сумња.

Мјештани су, како кажу, збуњени и страхују да је неко дјевојчицу можда отео и колима одвезао у непознатом правцу.

Због тога се провјеравају сва возила на неколико пунктова полиције.

Како се може чути, породица није имућна и искључен је мотив да је можда дјевојчица отета због откупа.

Ипак, нејасно је како је дјевојчица за свега 15 минута, колико је требало полицији да дође и крене у потрагу, нестала с обзром да није могла далеко да оде.

Данка Илић нестала је у понедјељак око 13:45, и у тренутку нестанка на себи је имала љубичасте панталоне, маслинасто зелену јакну и косу везану у реп.

Систем “Пронађи ме” је у понедељак активиран први пут у Србији, а како је наведено на сајту pronadjime.mup.gov.rs, дјевојчица има смеђу косу, браон очи, а висока је око 85 центиметара.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com