Sat. Apr 20, 2024
ћирилица /latinica

Katić: Fokus na razvoju infrastrukture i privrede

Izvor: Srna

Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo usvojili su danas izvještaj o radu načelnika opštine u kojem je navedeno da je fokus bio na razvoju infrastrukture, privrede i poljoprivrede, što ostaje u narednom periodu.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je novinarima da je u prošloj, kao i u ovoj godini, fokus na razvoju infrastrukture, privrede i poljoprivrede, te unapređenju sporta i kulture.

Katić je naveo da su odbornici usvojili i odluku o pristupanju izradi regulacionog plana “Centar četiri”.

“To je dio bivše fabrike `Famos`. Jedan dio već je prodat određenim kupcima, tu ćemo da razvijemo potpuno novi dio urbane sredine opštine Istočno Novo Sarajevo, gdje će biti izgrađeni stambeno-poslovni objekti”, rekao je Katić.


Usvojen je i izvještaj o radu lokalnog parlamenta, kao i izvještaj o poslovanju za prošlu godinu, te program rada i finansijski plan za četiri ustanove koje djeluju na području opštine – Centar za socijalni rad, Sportsko-rekreacioni centar “Slavija”, Dječiji vrtić “Patrijarh Pavle” i Kulturni centar.


Odbornici su usvojili i informacije o stanju bezbjednosti na području opštine i o radu opštinske Boračke organizacije za prošlu godinu.

Odbornik SDS-a Stefan Ignjatović rekao je da nisu podržali izvještaj o radu načelnika za prošlu godinu jer smatraju, kako je rekao, da je mogao da uradi više, kao i zbog određenog broja nezavršenih projekata.

Ignjatović je rekao i da je Klub odbronika SDS-a uputio inicijativu da jedna od ulica na području opštine dobije naziv po Nikoli Gardoviću.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com