Fri. Apr 12, 2024
ћирилица /латиница

Катић: Фокус на развоју инфраструктуре и привреде

Извор: Срна

Одборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево усвојили су данас извјештај о раду начелника општине у којем је наведено да је фокус био на развоју инфраструктуре, привреде и пољопривреде, што остаје у наредном периоду.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић рекао је новинарима да је у прошлој, као и у овој години, фокус на развоју инфраструктуре, привреде и пољопривреде, те унапређењу спорта и културе.

Катић је навео да су одборници усвојили и одлуку о приступању изради регулационог плана “Центар четири”.

“То је дио бивше фабрике `Фамос`. Један дио већ је продат одређеним купцима, ту ћемо да развијемо потпуно нови дио урбане средине општине Источно Ново Сарајево, гдје ће бити изграђени стамбено-пословни објекти”, рекао је Катић.


Усвојен је и извјештај о раду локалног парламента, као и извјештај о пословању за прошлу годину, те програм рада и финансијски план за четири установе које дјелују на подручју општине – Центар за социјални рад, Спортско-рекреациони центар “Славија”, Дјечији вртић “Патријарх Павле” и Културни центар.


Одборници су усвојили и информације о стању безбједности на подручју општине и о раду општинске Борачке организације за прошлу годину.

Одборник СДС-а Стефан Игњатовић рекао је да нису подржали извјештај о раду начелника за прошлу годину јер сматрају, како је рекао, да је могао да уради више, као и због одређеног броја незавршених пројеката.

Игњатовић је рекао и да је Клуб одброника СДС-а упутио иницијативу да једна од улица на подручју општине добије назив по Николи Гардовићу.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com