Sun. Apr 14, 2024
ћирилица /latinica

Karate klub “Romanija” proslavio 25 godina postojanja

Izvor: Srna

Karate klub “Romanija” sa Pala sinoć je obilježio 25 godina postojanja prigodnom svečanom akademijom na kojoj su paljanskoj publici predstavljeni ostvareni rezultati i uspjesi.

Predsjednik kluba Momir Popović rekao je novinarima da je kroz klub prošlo više od hiljadu polaznika svih uzrasnih kategorija, te da su donijeli više od 3.700 medalja sa 330 takmičenja.

“To je naš doprinos opštini Pale”, dodao je Popović, ističući da su na izboru sportiste opštine Pale i grada Istočno Sarajevo za 25 godina postojanja dobili 40 priznanja.

On je rekao da su kroz 25 godina odlikovali 30 majstora karatea, mnogo trenera i sudija, te osvojili 100 pehara za druga i treća mjesta na raznim takmičenjima.

Osim što su članovi Kluba dobri sportisti, Popović je rekao da su i dobri učenici, a to je važno jer je obrazovanje jako bitno.

Prema njegovim riječima, Karate klub “Romanija” je postavio solidne temelje za dalje, a na mlađim generacijama je da ih realizuju.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je ovo lijep jubilej za sjajnu sportsku družinu koja je iznjedrila 30 majstora karatea, što je vrijedno divljenja.

“Ja im svima čestitam, a posebno poštovanje izražavam Momiru Popoviću, koji sa ogromnim entuzijazmom trenira našu djecu i omladinu i uči ih vještinama ovog sporta, ali i upućuje na to da vode brigu o kvalitetnom obrazovanju i istinskim vrlinama koje priliče dobrim ljudima”, poručio je Jugović.

On je naglasio da paljanski Karate klub “Romanija” ima podršku lokalne zajednice koja će ga i ubuduće još snažnije podržavati jer vrijedno rade i postižu vrhunske rezultate.

Na svečanoj akademiji u Kulturnom centru Pale dodijeljene su zahvalnice i priznanja kolektivima i pojedincima koji su doprinijeli razvoju Karate kluba “Romanija”.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com