Fri. Apr 19, 2024
ћирилица /латиница

За Путина гласало 87 одсто бирача

Foto: Tanjug_AP 

Извор: Агенције

Кандидат за предсједника Русије Владимир Путин на руским председничким изборима води са 87,32 одсто гласова, показују подаци Централне изборне комисије након обраде 99,65 одсто гласачких листића.

Подаци ЦИК-а показују да је Владимир Путин освојио 87,32 одсто гласова, Николај Харитонов 4,30 одсто гласова, Владислав Даванков 3,80 одсто, а Леонид Слуцки 3,20 одсто, преноси агенција РИА Новости.

Избори за предсједника Русије трајали су од петка, 15. марта до недеље у 20 часова по локалном времену када су затворена сва бирачка места.

Путин је синоћ, након првих објављених резултата, посебну захвалност изразио учесницима рата у Украјини, рекавши да они пружају Русији “услове за њен развој и постојање”.

– Никада неће бити могуће сузбити вољу Руса споља. Резултати избора су манифестација поверења грађана и њихове наде да ће се све испунити. Од сваког гласа сваког грађанина сачињена је јединствена воља народа. Никоме ко је желео да угуши нашу вољу то није пошло за руком у историји, није ни сада и неће ни у будућности – поручио је Путин.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com