Fri. Apr 19, 2024
ћирилица /latinica

Dogovorena podrška izgradnji zgrade SŠC Istočna Ilidža

Izvor: Filter/Mira Kostović

Nakon sastanka gradonačelnika Istočnog Sarajeva i načelnika opština u sastavu grada sa rukovodstvom Republike Srpske, saopšteno je da će se u ovom gradu raditi još nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata.

Gradonačelnik Istočnog Sarajevo Ljubiša Ćosić rekao je da se govorilo o nastavku izgradnje nekoliko važnih projekata, među kojima su obdaništa u Istočnom Novom Sarajevu i Palama i pozorište. Takođe, razgovarano je o
nastavku ulaganja u obrazovni sektor, te izgradnji osnovne škole u Istočnom Novom Sarajevu.

“Drago mi je da smo dobili podršku da uđemo u proces izgradnje zgrade Srednjoškolskog centra u Istočnoj Ilidži”, rekao je Ćosić nakon sastanka.

Saopštio je i to da je odlučeno da se do juna završi projektna dokumentacija izgradnje treće trake preko Romanije, kao i da se uđe u etapno proširenje saobraćajnice Vojvode Radomira Putnika u Istočnom Novom Sarajevu i Istočnoj Ilidži.

“Proširenje saobraćajnice Vojvode Radomira Putnika sa pripadajućim kružnim tokovima može se uraditi u roku od godinu do tri godine. Konačno će biti završeni i radovi na zgradi Pozorišta u Istočnom Novom Sarajevu, koja će biti eminentan objekat kulture, važan ne samo za grad već za cijelu regiju. Dobili smo podršku od predsjednika i rukovodstva za nastavak aktivnosti na izgradnji objekta Kinoteke, Biblioteke na Palama, Muzeja. Podršku su dobili i projekti na području opštine Sokolac”, dodao je Ćosić.

On je naveo da je ministar finansija Srpske Zora Vidović pozitivno reagovala na zahtjev opštine Istočni Stari Grad za više finansijskih sredstava od PDV-a, što će, kako je ocijenio, donijeti finansijsku stabilnost ovoj lokalnoj zajednici.

Ćosić je dodao da je bilo riječ i o projektima Gradske kuće na Sokocu koja je vezana za ovu lokalnu zajednicu, te Gradske kuće na Palama, čime se pokazuje da ne postoji nikakav dualizam u sastavu grada.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com